Workshop Crystal Grid/ Edelsteen schilderij maken

Workshop Crystal Grid/ Edelsteen schilderij maken

(Workshop zelf doen óf op maat en gepersonaliseerd laten maken door Mooistezelf)

Crystal grids zorgen voor een bepaalde sfeer en energie. Door ze op een schilderij te verwerken kun je een ruimte vullen met de energie van een zogenaamde Crystal Grid.

Heb jij bijvoorbeeld steun of hulp nodig in een fase van je leven of wil je een kamer vullen met een bepaalde energie, dan zijn Crystal Grid schilderijen daar ideaal voor!

 

Een workshop bestaat uit de volgende onderdelen:

  • We starten met een korte meditatie om helder te krijgen aan welk aspect uit je leven, je de komende tijd wilt werken. En wat je wilt dat het schilderij vertegenwoordigd. Dit kan bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen zijn, meer positieve energie of meer kracht.
  • Je zoekt zelf een vorm uit die je wilt gebruiken.
  • Vervolgens kies je de stenen die je wilt gebruiken.
  • Nu ga je de stenen neerleggen. Dit kan puur op gevoel, er is geen goed of fout. Als je ze liever uitzoekt op werking omdat ze goed bij je intentie passen is dat ook prima.

Op deze manier kun je met elke intentie (nieuwe liefde aantrekken, eigenschappen in jezelf verbeteren of iets loslaten) een grid maken om dát te versterken.

Tijdsduur: +/- 1,5 uur

Prijs: €25,00

Inclusief: meditatie, schilderij, edelstenen en alle benodigde materialen

Op dit moment zijn er twee keuzes voor dit schilderij:

  • De vorm Seed of Live is gemaakt met de bedoeling dat het (jou) rust, kalmte, overgave & kracht biedt. Met de edelstenen citrien, carneool en Tijgeroog.
  • De Lotusbloem is gemaakt met de bedoeling dat zuiverheid en groei biedt . Met de edelstenen Amethist, Bergkristal en Rozenkwarts.

Geometrische vorm, Seed of Life

Seed of life bestaat uit 7 cirkels en zorgt voor groei en expansie. De vorm is opgebouwd uit 6 cirkels, om de 7e (middelste) cirkel heen. Het symbool zorgt voor balans, groei en verbinding met de 7 basis chakra’s. Iedere cirkel staat in verbinding met een andere cirkel. Dit staat voor oneindigheid; oneindige energie. Uit de dood ontstaat weer nieuw leven en zo ook een nieuwe cirkel in Seed of Life; het proces is eindeloos. Juist deze kracht van doorzetten heb je soms nodig en daar helpt Seed of life je bij.

 

De edelstenen Citrien, Carneool en Tijgeroog

Citrien: vitaliserende en energie opwekkende steen. Deze heeft een positieve werking op geestelijke vermoeidheid, geeft moed, zelfvertrouwen en maakt vrolijk. Hij maakt je ook creatief, bevordert de zelfexpressie en zorgt voor (financiële) overvloed, succes en welvaart.

Carneool: werkt aardend, activerend en vitaliserend, maakt vrolijk en geeft doorzettingsvermogen. Deze steen is goed voor het zelfvertrouwen en om in contact te komen en staan met je vrouwelijke creatie kracht.

Tijgeroog: helpt om afstand te nemen, het overzicht te bewaren, informatie te integreren en je doelen te bereiken. Daarnaast kan tijgeroog kracht, moed en vertrouwen geven en helpen bij interne conflicten, dilemma’s, twijfel en besluiteloosheid.

 De Lotusbloem

De prachtige lotusbloem staat voor zuiverheid. Ondanks het feit dat de lotus uit moerassig water groeit, blijft er nooit water of modder op de bladeren achter. Juist dit zelfreinigend vermogen staat voor de betekenis van zuiverheid. De lotusbloem bloeit het hele jaar door en staat vanwege zijn lange bloeitijd ook wel bekend als het symbool voor het leven. De bloem groeit waar hij wil groeien en dat is precies waarom veel mensen het symboliseren met verlichting na een donkere periode.

 

De edelstenen Amethist, Bergkristal en Rozenkwarts

De gouden driehoek is de meest bekende combinatie edelstenen en bestaat uit: amethist, bergkristal en rozenkwarts. Deze edelstenen hebben elk unieke eigenschappen en vullen elkaar op een bijzondere wijze aan. De naam is te danken aan de complete energie die de drie stenen samen hebben: harmonie, balans, inzicht en liefde. Door deze edelstenen in een Crystal Grid te verwerken zullen ze elkaars krachten versterken. De gouden driehoek staat voor transformatie van negatieve naar positieve energie, rust en harmonie.

Amethist: heeft een beschermende, kalmerende en zuiverende werking. Het is een steen die helpt om je overactieve geest tot rust te brengen. Daarnaast helpt hij je om in alle rust naar binnen te keren zodat je contact kunt maken met je innerlijke wijsheid. Amethist helpt om verdriet en verlies makkelijker te kunnen verwerken en loslaten.

Bergkristal: is een sterke energetische steen en brengt positieve en vitaliserende energie. Het is een steen die je helderder laat waarnemen en die neutraliteit verbetert. 

Rozenkwarts: is de steen van de liefde en vrede en heeft een heerlijke zachte energie. Rozenkwarts maakt mild en bewust van je kwetsbaarheid. Hij opent en zorgt voor innerlijke genezing en meer eigen liefde.

 

Alvast heel veel plezier met jouw prachtige, krachtige schilderij.