ReAttach

Wat is ReAttach

ReAttach is een kortdurende en prettige therapievorm die je helpt de negatieve ervaringen uit je verleden en het effect hiervan op je huidige leven, achter je te laten.  Het zorgt ervoor dat de relatie met jezelf, de mensen waar je om geeft en de wereld om je heen, niet meer gekleurd wordt door oude patronen en overlevingsstrategieën.

ReAttach is een methodiek waarbij je niet hoeft te praten. Dit houdt bijvoorbeeld in dat het bij het verwerken van trauma’s of nare gebeurtenissen niet nodig is dat deze opnieuw beleefd worden. Kortdurende interventie ReAttach is een opmerkelijke, snelwerkende en in de praktijk bewezen effectieve methode met gemiddeld 5 behandelingen verspreid over 3 maanden. 

Door middel van stemgebruik, denkopdrachten en licht ritmische aanraking van de hand, wordt de concentratie en de emotiebeleving positief beïnvloed. Hierdoor ontstaat rust, ruimte en overzicht in je denkpatronen. Het stimuleert het leerproces, met als resultaat dat je beter met informatie kunt omgaan en dat je meer openstaat voor andere interventies of therapieën. 

Hoe gaat ReAttach in zijn werk?

We zijn gewend om te praten over onze ervaringen. Meestal staan we niet stil bij de manier waarop we ze verwerken. Als in die verwerking een belemmering optreedt, merk je dat ervaringen uit het verleden je functioneren blijven beïnvloeden. Het lukt bijvoorbeeld niet om dingen los te laten. Je houdt last van het feit dat je lichaam letterlijk ‘vol’ blijft zitten met onverwerkte informatie. Deze methodiek helpt je om vollediger ‘oude’ informatie te verwerken. Door de oude en negatief geladen informatie alsnog te verwerken en daarmee een plek te geven, ontstaat rust, ruimte en overzicht.

Tijdens de interventie zelf hoef je niet te praten. Dat is fijn als je moeilijk woorden kunt vinden voor de dingen die spelen, of als het te beladen voelt. Het kan ook zijn dat je juist al zo vaak verteld hebt wat je dwars zit. De eenvoud en directheid van de methode hebben het effect dat je hoofd ‘opgeruimd’ voelt, je meer jezelf bent en je lichaam kan ontspannen. 

 

Hoe lang duurt een ReAttach traject?
Gemiddeld zijn na het intake gesprek vijf sessies nodig, verspreid over een periode van drie maanden. Afhankelijk van de ernst en duur van de klachten kan dit worden aangepast. Een ReAttach traject kan ook onderdeel zijn van andere vormen van therapie. We kijken samen wat passend is.

 

Bij welke klachten is ReAttach zinvol?

- Hardnekkige negatieve denk- of gedragspatronen

- Terugkerende angsten en/of depressieve gevoelens

- Terugkerende relatieproblemen

- Hoge gevoeligheid

- Stress en burn-out klachten

- Posttraumatische stressklachten

www.reattachacademy.com

 

Een behandeling is nooit een vervanging van reguliere geneeswijzen en u dient altijd uw eigen arts te raadplegen.