Huizen energetisch reinigen

Het energetisch reinigen van je huis is iets anders dan de ramen lappen of de vloer dweilen. Bij een huiscleaning verdrijf ik negatieve energieën die in je huis ronddwalen en zelf geen weg naar buiten vinden. Dit kunnen energieën zijn van bijvoorbeeld vorige bewoners. Zonder dat je het door hebt kun je daar lusteloos, angstig of somber van worden.

Je kunt voorbeeld een huiscleaning laten doen wanneer je net verhuisd bent en 'fris' op de nieuwe plek wilt beginnen met je eigen energie. Of als je kind heel slecht slaapt en steeds wakker wordt. Of heb je zelf een 'raar' gevoel als je sommige ruimtes betreedt?? genoeg redenen om je huis te laten reinigen. 

Afhankelijk van de aard en intensiteit van de verstoringen kan ik aangeven of ik de cleaning liever op afstand of op locatie uitvoer. Als je met energie werkt, spelen tijd en ruimte geen rol en daardoor kan ik de ruimte scannen en cleanen op afstand. Belangrijk is dat na de cleaning altijd positieve, fijne energie terug gezet wordt.

 

Vier soorten energetische reinigingen

1. Smudgen

Amerikaanse indianen beschouwen smudgen als een traditie om mensen of ruimtes te ontdoen van negatieve energie en boze geesten. Elke stam gebruikt zijn eigen kruiden. Wat bij de ene stam geaccepteerd wordt, kan bij de andere stam een groot taboe zijn. Om te smudgen heb je verschillende materialen nodig. De populairste producten zijn salie, een Abalone schelp of een vuurvaste schaal, zand of kooltjes ter bescherming van de schelp of schaal en een veer van een wilde kalkoen. Vooral witte salie in de vorm van een smudge stick of de losse variant wordt als een kruid gebruikt. Verder bestaan alternatieven zoals onder andere Palo Santo, ceder, wierrook en lavendel. Je steekt de kruiden aan, blaast zachtjes de vlam uit en verspreidt de rook eerst over je eigen lichaam. Daarna verspreid je de rook richting de vier windrichtingen. Zorg er ten alle tijden voor dat de ruimte goed geventileerd is; ramen en deuren staan open. Interessant weetje: de benodigdheden representeren de vier elementen van de aarde. De schelp of schaal staat voor water, kruiden staan voor aarde, de rook en veer voor lucht en het branden staat uiteraard voor het element vuur.

2. Himalaya zout

Himalaya zout is op verschillende manieren te gebruiken. Zout heeft een reinigende werking en staat erom bekend dat het negatieve energie laat verdwijnen. Vul een bloemenspuit met in water opgelost Himalaya zout. Spray de oplossing rond in de ruimte die je wilt ontdoen van negatieve energie. Een andere manier is het strooien van Himalaya zout in alle hoeken van de ruimte. Zodra je voelt dat een zware energie in een van de hoeken zit, strooi je het zout van een hoger punt naar beneden. 

HOLISTISCHE WERKING ZOUTLAMP
Fysiek: Helpt de lucht te zuiveren waardoor je minder last kan ervaren op de luchtwegen en minder snurkt 
Emotioneel: Geeft rust en ontspanning – vermindert heftige emoties
Spiritueel: Geeft Harmonie in het leven – zorgt voor rust in een ruimte

Mocht je jezelf willen ontdoen van negatieve energie, probeer dan eens een zout bad. Een zout bad reinigt je aura en heeft een zeer positieve uitwerking op je persoonlijk energieveld.  Als badzout helpt het de huid beter te zuiveren en helpt het tegen huiduitslag.

3. Edelstenen

Wie is er nog niet bekend met de gouden driehoek? De gouden driehoek bestaat uit de edelstenen bergkristal, amethist en rozenkwarts. Deze edelstenen hebben elk hun eigen energie. Door de combinatie van deze edelstenen in een driehoek neer te leggen vul je een ruimte met een golf van positieve energie. Een bergkristal versterkt, reinigt en zuivert. Een amethist zorgt voor harmonie en rust en een rozenkwarts staat voor de liefde en opent je hartchakra. Ga rustig zitten in een ruimte waar je de meeste negatieve energie voelt, doe je ogen dicht met de edelstenen in je handen en visualiseer waar je het meest in gesteund wilt worden. Wanneer je klaar bent, bedank je de edelstenen voor hun hulp. Reinig je lichaam af en toe door edelsteenwater te drinken. Vul een fles met koud (bron)water en schoongemaakte ruwe, ongepolijste edelstenen. Zet de fles bij volle maan buiten of in de vensterbank en drink het water de volgende dag op. Maak gebruik van de kracht van de volle maan voor het reinigen van alle edelstenen.

4. Klankschalen en klassieke muziek

Oorspronkelijk komen klankschalen vanuit de Himalaya. In de Tibetaans Boeddhistische gebieden worden verschillende soorten klankschalen gebruikt met ieder zijn eigen klankkleur en toonzetting. Deze keuze is afhankelijk van waarvoor je een klankschaal gaat gebruiken. Ook bij meditaties worden deze gebruikt. Een klankschaal heeft een harmoniserend effect, doordat de trilling die ontstaat bij het aanslaan van de schaal met een slagstok een positief effect heeft op een negatieve en beladen ruimte. De trillingen verdrijven de negatieve deeltjes in een ruimte. Het lichaam reageert ook op de trilling en je komt terug in balans.