Energetische behandeling

Wat is een energetische behandeling?

De basis van een energetische behandeling is het uitgangspunt dat alles energie is. Alles wat leeft, bestaat uit levensenergie. Levensenergie is het fundament van het leven en de basis van gezondheid. Voor een goede balans en een gezond lichaam is energie die onbelemmerd kan stromen dan ook essentieel.

Tijdens de energetische behandeling stem ik me als energetisch therapeut af op de energiecentra; chakra’s genoemd en op het energie- of auraveld rondom de cliënt. Deze is voelbaar met de handen en/of zichtbaar via waarneming.

Op deze manier komen verstoringen en blokkades naar voren, of juist energiecentra waar de energie stroomt. Om de bron van deze blokkades te achterhalen gaan we in gesprek. De inzichten brengen samen met de healing de energie in beweging. Het gevolg is dat gezonde energie weer door je lichaam kan stromen en het zelf genezend vermogen wordt geactiveerd.

Tijdens de behandeling zal via de handen door bijvoorbeeld handoplegging/ magnetisatie en/of met healing de energie weer in beweging gebracht worden. Daarnaast kunnen edelstenen en kristallen worden ingezet om de behandeling te ondersteunen.

 

Klachten, vragen en/of aandoeningen waarbij energetische therapie uitkomst biedt, kunnen met je lichamelijke gezondheid, je mentale welzijn of je emotionele gesteldheid te maken hebben. Je kunt onder andere met hoofd- en rugpijn bij een energetisch therapeut terecht. Net als wanneer je kampt met bijvoorbeeld stress, lusteloosheid, slaapproblemen, angst en depressie of chronische aandoeningen. Een energetisch therapeut kan je ook begeleiden bij het beantwoorden van levensvragen of ondersteunen bij rouw- en verliesverwerking. Tot slot: ook wanneer je fysiek gezond bent maar zoekt naar meer rust en ontspanning, kan een energetische behandeling je daarin helpen.

 

Wat kan je verwachten van een energetische behandeling?

We beginnen altijd met een (kennismakings-)gesprek, e.v.t. aangevuld met de intuïtieve coaching of de ReAttach therapie. Daarna mag je gaan liggen op de behandeltafel onder een dekentje en hoef je niet meer te doen dan ontspannen en naar mijn stem luisteren. In de behandelruimte zal etherische olie branden zodat het heerlijk ruikt en een ontspannen muziekje maakt de sfeer compleet.

Ik zal je energiesysteem in balans brengen en het zelf genezend vermogen van je lichaam activeren, waardoor de energie weer vrij door je lichaam kan stromen. Hierdoor kom je weer in je kracht te staan, krijg je de regie over je vitaliteit terug en kun je genieten van al het moois dat het leven te bieden heeft.
Niet geheel onbelangrijk: je bent heerlijk ontspannen, zowel geestelijk als lichamelijk.

 

Een energetische behandeling duurt ongeveer 25 minuten. Het aantal benodigde behandelingen is afhankelijk van de hulpvraag en de klachten.  Soms is één behandeling voldoende, maar meestal zijn meer behandeling verspreid over een aantal weken/maanden wenselijk.

 

Een behandeling is nooit een vervanging van reguliere geneeswijzen en u dient altijd uw eigen arts te raadplegen.